En fundering

Hej bloggläsare!

Jag har en liten fundering, om vi ska ha en gissningstävling på bloggen. Där man gissar kön, vikt och längd på bebis.
Jag tänkte att man kanske kunde ha några priser i potten. Ett mindre pris för de som räknar rätt på kön (är ju 50/50 att få rätt) och lite större pris för de som gissar rätt på vikt och de som gissar rätt på längd. 
Åh! Och det största priset till den som gissar rätt datum, kanske?

Låter det som en rolig idé eller finns det inget intresse alls? :)

(De mindre priserna kan vara sådant som länkning/godis/vad det nu kan vara, ni får hjälpa mig lista ut något.)
(Det större priset har jag ingen aning om vad det kan bli, men jag kommer nog på något under resans gång, om ni är intresserade såklart.)

Om intresse finns så kan ni ju skriva en kommentar under detta inlägg, ni behöver inte komma med gissningar redan, men det skulle vara bra att veta om ni tycker detta är kul så jag kan spinna vidare på det.

Annars struntar vi i det. :)

Bloggar jag läser-tipsa mig!

Nu har jag lagt till några av de bloggar som jag läser, och fler kommer läggas till under resans gång.

Det är mest mamma-bloggar, så jag undrar om mina läsare har förslag på gravidbloggar som jag kan läsa? Roligast är det om de har BF runt augusti som mig, men inget krav. :)

Tipsa mig om bloggar!

Skillnad


Vecka 9+2, avslappnad mage


Vecka 9+2, drar in magen allt jag kan.


Vecka 24+1, avslappnad mage


Vecka 24+1, drar in magen allt jag kan.

Ser inte så stor skillnad på avslappnad mage bilderna, betyder det att mitt fett försvunnit och ersatts av bebismage? ;) Inte mig emot! Mina söta bristningar letar sig allt högre upp också. Hade ju massor på magen redan ifrån början, och istället för att få nya så har mina gamla börjat leta sig högre upp. Inte så kul, fast nu kan jag iallafall skylla mina bristningar på graviditet istället för att jag inse att jag ätit för mycket gött. ;)

Längtan

Åh, vad jag längtar efter vår Böna idag! Vissa dagar tycker man att det är lite skönt att ha tid kvar, men idag önskar jag att hen var färdigbakad så vi får mysa bebis. Vill se vad vi får för krabat, morgonpigg eller kvällsmänniska som sina föräldrar? Kommer hen vara kittlig i sidan som pappa eller helt okittlig som jag? Kommer hen få min obefintliga haka? (såg så ut på ultraljudet!) Fina, vackra bebis, jag vill veta vem du är! Vi älskar dig redan.

Vad heter hen?

Ni har väl inte missat debatten om ordet hen?
-Jag har inte det iallafall.

Hen är ett pronomen som ska vara ett samlingsord för han/hon. Många har rasat över detta och säger att dem inte är en hen, de är minsann en han/hon.
Och visst är dem väl det, det håller jag med om också. Men jag tycker att hen är ett superbra ord nu när vi väntar Bönan exempelvis, så man slipper kalla Bönan för "den". Jag tycker helt klart att hen låter mer som en människa än vad den gör.
Jag tycker hen gör språket lite smidigare. Ibland vill man kanske inte utge vad en person har för kön, så istället för att upprepa personen så kan man variera med att säga hen.

Hen är inte ett ord som ska göra oss könslösa eller jämnställda, det är bara ett ord som är smidigt att använda ibland, när man inte vet könet eller inte vill avslöja könet på en person.

Men efter den heta debatten som håller på så vet jag inte om man vågar fråga en person man inte känner om "vad heter hen?" -Man kan ju få en utskällning om att deras barn minsann har ett kön..


Vad tycker ni?


Vad heter denna söta hen, tro?

Till mina söta läsare

Jag vet inte om ni sett alla små skillnader jag gjort på bloggen. Jag har nämligen gjort den bredare, både bloggen och inläggen. Jag har centrerat rubriken, gjort ge kommentarlänkarna större och centrerade, centrerat tid och datum under och tagit bort alla streck som avskilde meny och inlägg.

Så det har skett en liten förändring, men jag undrar om NI har några önskemål om hur bloggen ska se ut. Den är ju ändå till mycket för er. Är det kanske något som är svårläst? Är mina inlägg svårlästa? Har ni svårt att hitta i menyn? Önskar ni någon förändring eller tycker ni att det duger som det är nu?

Jag har ju lite svårt att sluta pilla i designen när jag väl har börjat, så jag vet att jag själv har några önskemål. (Bredare sidomeny exempelvis.)

Vad tycker ni om bloggen? Ris och Ros!





Av Hannes får jag bara Ros <3


Morgonens upptäckt

Tittade mig i spegeln nu på morgonen och tyckte absolut att mina bröst hade blivit mycket mindre.

Men sedan insåg jag att det bara är magen som blivit större..



Johannes mage växer i samma takt som min. (Eller inte!)

Graviditetens baksida


Ber om ursäkt till alla känsliga.

Fler gravida som helt plötsligt fått lätt att blöda näsblod? Jag blöder nästan varje dag, och då bara sprutar det ut ur näsan i ett par sekunder, sedan slutar det lika fort. Förutom häromdagen då det kom hur mycket som helst ur BÅDA näsborrarna. Droppade blod överallt..

Bilden tog jag idag, var bara tvungen att knäppa kort. Jag hade inget papper i vardagsrummet så jag fick springa in till badrummet och stoppa upp med handen under tiden. När jag hunnit till badrummet hade det redan hunnit sluta och jag såg ut sådär. Fin va? ;)

En ny magbild


Tagen idag, vecka 23+5

Tycker det ser så lustigt ut när jag inte har tight överdel, för då glipar tröjan sådär. Såg förresten i hissen att min fula täckjacka glipar likadant och faller på ett sätt som gör att jag ser hemsk ut. Längtar tills man kan gå ut i bara kofta så jag slipper ha styggelsen. Köpte ju en ny jacka i höstas, men den lyckades jag spräcka redan i vecka 12, om inte tidigare ändå. Dålig kvalité när man är snål! ;)

Namn

Tänkte dela våra namnförslag, många vill inte göra det för att någon annan kan "ta" deras namn, men jag delar gärna med mig och även om någon annan namnger sitt barn till samma så spelar väl inte det någon roll? Vår Böna kommer inte vara ensam om sitt namn ändå.

Iallafall, till en flicka så har vi namnen Line eller Elsa. Vi får se vad som passar bäst när hen är ute. Fullständiga namnet blir då Line Maria Isola Stibe, eller Elsa Maria Isola Stibe. Maria är ifrån mig och Isola är det Johannes som bestämt.

Pojknamn är ännu under konstruktion, så kom gärna med förslag! Det kan bli Malte eller Viggo, men vi har inte riktigt hittat ett som verkligen känns rätt. Fullständigt namn blir då Malte Göte Ejnar Stibe eller Viggo Göte Ejnar Stibe. Göte och Ejnar är efter våra gammelmorfädrar.

Malte, Line, Viggo eller Elsa?

 

Vad tycker ni om namnen?


Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)


Foto: © UNICEF/Asselin


Vad är Bönan för kön?

Det är några som frågat vad vi tror Bönan är för kön, och jag måste bara säga att det är så himla svårt att gissa! Jag skulle vilja säga att jag har känningar på vad det kan vara, men icke.
Jag trodde ju ifrån början att det skulle vara en pojke, men.. Nu börjar jag luta mer och mer emot en tjej. Alla typiska tjejsymptom har jag och jag tycker min mage ser ut som en tjejmage, men det är ju bara skrock, fast något borde ligga i det ändå. Jag gjorde även ett test som heter "baking-soda test", där man kissar i bikarbonat. (Jag vet, desperat metod.) Även det testet visade på en tjej.

Så nu tror jag att det är en tjej. Min svärmor är övertygad om en tjej. Frisören jag klippte mig hos sa att det ABSOLUT var en tjej. Svärföräldrarnas granne sa att det var en tjej. Johannes tror på en tjej. Mamma tror på en pojke.

Det spelar absolut ingen roll, pojke eller flicka, MEN, det skulle vara kul med en flicka nu eftersom min släkt då skulle kunna ta en bild med FEM generationer med bara flickor. Min gammelmormor, mormor, mamma, jag och Bönan.

Det är fritt fram att gissa om ni vill, skulle vara kul om många gissade så ser vi vilka som har rätt sedan.


Flickmage eller pojkmage? Vad tror ni?

I Bönans garderob

Vi har fått en hel del kläder ifrån våra föräldrar, som de har sparat sedan vi var små. Det mesta är ifrån min mor eftersom hon hade ganska mycket nya kläder ifrån min lillasyster som blir ynkliga 5 år i sommar. Tänkte visa litet smakprov på kläder ifrån henne. (För det har jag hunnit tvätta upp och lägga i en byrå, det har jag inte hunnit med det vi fått av Bönans farmor och farfar.)


Bild på Bönans lilla byrålåda. Jag har endast tvättat upp storlek 50/56 för annars hade det inte fått plats!


Visst är detta en pyjamas? Eller är det typ en sparkdräkt/overall?


Sött kattmärke har den iallafall. :)


Äpplen på pyjamas, så sött!


En safaripyjamas i rosa


Närbild på smådjuren


En rosa pyjamas med får på. (Mycket rosa har vi.)


Närbild på fårskallarna


En av mina favoriter. Hoppas Bönan är en flicka så denna kan användas. <3


Haha! En annan favorit, för den är så groteskt ful. Det är min mamma som fått ha denna 70-talsdress i frotté. Sedan tvingade hon på mig den en gång som bebis och tog kort. Självklart kommer jag göra samma sak emot Bönan. ;)

Ännu en sparkvideo



En spark som verkligen känns i hela magen, så häftigt!

Svar till söta Tove

Lilla Bönan är i denna vecka runt 30 cm lång och väger 500-600 gram, så hen är lång och smal. Om någon vecka kommer Bönis gå upp ungefär 100 gram i veckan. :)

Magbilder!


Vecka 10+1 (Liten!)


Vecka 18+2


Vecka 22+5 (Nyaste bilden jag har, är i vecka 23+4 idag.)


Ser ni någon förändring? När man kollar på bilderna så tycker jag inte man ser så mycket skillnad mellan vecka 18 och vecka 22, men det känns verkligen skillnad och vågen visar att det hänt en växtspurt. Roligt, roligt. :)

Början

Vårt plus som kom i v 2+3 enligt ultraljudet. Jag plussade alltså tre dagar efter ägglossning.


vit chokladmousse


Det roligaste med att vara gravid

  • Att få känna sparkarna. Det är en obeskrivlig känsla att känna hur vårt barn lever därinne och har det mysigt.
  • Allt det hemlighetsfulla. Att inte veta hur hen kommer se ut, vad den kommer bli för person, vad den kommer tycka om och inte tycka om. Roligt att fantisera om och fundera. Min största undran (efter vad det är för kön) är om Bönan kommer ha hår eller inte. Så otroligt nyfiken på just det. Fantiserar också om Bönan kommer bli en kopia av någon utav oss, eller om det blir en blandning.
  • En annan sak som jag tycker är roligt med att vara gravid, är att jag aldrig känner mig ensam längre. Bönan brukar sparka runt som mest när jag är ensam.
  • Allt som ska planeras, bestämma namn, efternamn, köpa lite kläder. Det är otroligt roligt. Även om jag fortfarande känner mig malplacerad när jag smyger runt på bebisavdelningarna. Det känns nästan lite förbjudet att vara där, men såå spännande!

 

Bilden är ifrån google. Ett barn fött i vecka 23 som jag är i nu.


Kan ni?

Kan inte ni vara gulliga och skriva lite frågor som ni vill ha svar på så jag kan knåpa ihop ett inlägg för varje fråga? /Tjej utan blogginspiration

Bloggexperter, I need your help!

Jag vill göra mina inlägg bredare, tycker att de är lite smala och svårlästa nu. Jag har uppfattat hur man ändrar bredd på själva bloggen, men inläggen var lika smala, om ni förstår vad jag menar?
Huuuur göööör jaaaaag?


Tjej med noll koll!

Bönvideon ifrån youtube



Så slipper ni kopiera länkadresser osv. Gjorde det bara för jag satt på mobilen och var för lat för att slå på datorn.. Hehehe.
Förresten, ser ni vad hårig min mage blivit?! Helt sjukt vad mycket behåring jag fått överallt. Johannes fick nöjet att rycka ett kolsvart hårstrå ifrån "raggarsträngen". Så han var ju lycklig som få.. ;)

Lustiga familjen


Mamma



Pappa



Barn

widget

Har ni sett att jag skaffat en widget? :)

Bönan blir en tjej! (Eller inte..)

Pojke

(/) Koppen lyfter du i örat för att dricka -en hand i örat och en hand runt koppen, alltid.
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
(?) Du har klart urin -Jag har inte kollat..
( ) Brösten är olika stora
(?) Brösten har blivit mycket större -Vet inte hur mycket större dem kan bli utan att få egen gravitationskraft. Typ.
( ) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
( ) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
(x) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
(x) Håret på dina ben växer ut fortare 
( ) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
(?) Ni hade samlag ofta -defienera ofta..
(?) Samlaget var kort och snabbt -Men jesus, hur ska jag komma ihåg det?
(x) Du känner dig ofta ledsen
(?) Det är synd om dig -Det är väl alltid lite synd om mig? ;)
(x) Du gick upp lite i början
(x) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(x) Bebisen sparkar hårt och ofta -För att vara i vecka 23 så är det ofta!
(x) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
( ) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna
Resultat: 9,5


Flicka

(x) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
( ) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
(?) Ni hade samlag sällan
(?) Samlagen är ofta långa
(x) Du sover helst på din höger sida
(x) Ditt hår är tunnt och matt -Tunnt för att vara MITT hår.
(x) Du visar händerna med handflatan upp

(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen 
( ) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen
(x) Du sover med kudden åt söder
( ) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
(x) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du och din mammas relation är oförändrad
(x) Du var illamående i början
( ) Brösten har blivit lite större
(?) Brösten är lika stora
(?) Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice
(/) Koppen greppar du runt om för att lyfta

Resultat: 15,5

 

Bilden är från google.


Länk till bönspark-video

https://www.youtube.com/watch?v=m_p6jqEcvRU&feature=youtube_gdata_player

en liten update

Skrev igår att jag hade ont. Imorse var jag lite öm och nu är jag helt bra. Lustigt det kan vara.. Igår hade jag skitont och idag är jag bra. Var antagligen bara en sträckning som jag trodde. En annan läskig grej hände imorse dock. När jag var på toaletten fick jag blod på pappret, så jag fick panik och började gråta. Men när Johannes fick höra om det så var han helt lugn och påminde mig om att barnmorskan sagt att blödningar var vanligt efter man "myst". Fast man blir ju orolig ändå, men eftersom bönan rört sig idag så antar jag att allt är okej. Borde jag oroa mig mer? Känner mig som en dålig mamma eftersom jag oftast antar att allt är bra när jag kanske borde ringa och oroa mig? Litar jag för mycket på min intuition?

Dålig bloggerska!

Jag veeeet, jag har varit snål med inläggen här och bara korta mobilinlägg. Men just nu händer inget förutom tråkiga grejer. Jag har fått en hemsk smärta i höger, nedre del av magen, det gör ont att gå, sitta, stå. Fick knappt någon sömn inatt för det gör så ont. När jag var på möte på arbetsförmedlingen och skulle resa mig efter att ha suttit en stund så gjorde det förbannat ont. Jag misstänker att jag råkat sträcka någonting, men jag vet inte. Man kanske borde ringa och höra om man ska åka in på koll. Jaja. Gnällgnäll. Bönan mår finfint iallafall. Sparkar bara mer och mer, och starkare. Igårkväll kände Johannes två sparkar mot handen. Tycker det är så kul när han får känna, hela han strålar lite av lycka. Nu har ni en liten uppdatering om hur jag har det, och hur bönan har det. Hoppas ni inte saknar mig alltför mycket.. Höhöhö

Instagram

Har börjat med instagram, precis som alla andra. Ni som har kan börja följa mig på thereseenglund. Nu blir det frukost i magen för min del!

Leka med lera


Första skapelsen. En liten mario.

 


Hjärta åt mor


Troll som tyvärr dog i ugnen..

 


Drake

 

 

Detta är vad jag roar mig med om dagarna, är tyvärr inte särskilt duktig, men övning ger färdighet, eller hur var det?


Bilden tagen i torsdags


Bulan i vecka 20+5 (Vecka 21)

Bollnäs, Hälsingland

Nu styr vi bilen emot my hometown, Bollnäs. Har ni fått några påskägg idag?

Skötbord


Bild lånad ifrån Blocket

Jag funderar på att ringa på ett sådant här skötbord. Det kommer ifrån Ikea, och kan fällas ihop till en vanlig möbel. Vi har ju lite platsbrist, men om man byter ut hallbyrån emot den här så kan det funka, för vi behöver verkligen förvaring. Förstår inte hur man kan ha så mycket grejer.. Vi har en byrå i hallen, två i sovrummet och en liten i köket som vi inte vet vart vi ska ställa.
Vår lägenhet har två klädgarderober, men det är bara upphängningsstångar i båda. Vi har en smal garderob åt sängkläder osv.
Vi har två garderober i hallen, som är fulla med ytterkläder och skor. I köket har vi ett litet skåp för kastruller, stekpannor osv, men vi har massa köksprylar (matberedare, kaffemaskin) som vi inte har någon förvaring till just nu för att vi inte vill ta upp vår enda bänk som inte är diskbänk. Antingen har vi för mycket saker, eller så har lägenheten för lite plats. Eller en blandning av de två.
Jag ska visa lite bilder på hur vi bor sedan, när vi börjar komma iordning. Vi har nyss flyttat runt lite möbler så allt är inte på sin plats än. Tänkte att ni kanske kommer på något smart som inte jag tänker på.

Nomnomnom


Bild ifrån Google

Åt nyss vaniljglass med chokladsås, såå gött. Bönan tycker det är lagom roligt dock, rör sig extra mycket. Det blir nog lite kallt när Mama äter glass.

Tack för alla kommentarer om tips för en bra gravid-blogg. Jag ska försöka ta åt mig av allt och slänga upp lite mer magbilder som verkar vara det största önskemålet. Ska försöka ha en dag i veckan iallafall som jag lägger upp en ny bild.

Annars händer inte mycket här, vi längtar och vi planerar. Vi ska ut till svärisarna och kolla på deras gamla spjälsäng bland annat. Jag hoppas den är fin! Skulle vilja måla den i någon fin färg, annat än vitt som det brukar vara. Skulle vilja ha den i ljusgult eller mintgrönt, kul med lite färg tycker jag!

Det börjar klia i mina fingrar nu, jag är ju i vecka 21 och har inte köpt en endaste grej till bebis. Jag vill nu, jag vill ha lite att pyssla med. Synd att vi bor i en tvåa så Bönan kommer inte ha något eget rum, annars hade jag inrett det och pysslat på.

Imorgon drar vi emot Hälsingland över påsk. Ska försöka att uppdatera när jag är där, men om det blir dåligt med uppdatering så vet ni anledningen iallafall. Kommer tillbaka på måndag.


Fantasilös

Kom igen nu läsare, vad tycker NI gör en gravidblogg intressant? Tipsa mig!



C'mon, tell mama the secret of good gravidbloggande!

Bebben

"I denna vecka är bebis ca 18 cm lång."


Mät upp det, det är större än man tror!

Har hon glömt bloggen?

-Ja, har hon glömt bloggen undrar ni, men nejnej, det har ho' icke!

Det händer helt enket inte så mycket nu. Johannes har varit duktig och möblerat om för att barnvagnen ska kunna stå i hallen, och jag ligger och mår dåligt.

Det enda nya på Bönan-fronten är att Hannes fick känna en spark emot handen igår så hela han lyste upp. Blir så glad i magen att han fick känna sig delaktig. Han förtjänar tusentals bebissparkar för allt han gör för oss.

Bilden är gammal, men symboliserar exakt hur jag känner mig idag.


Bönans wanties ifrån nelly.com







(De flesta kläderna är alldeles för dyra för att Bönan faktiskt ska få dem, men det är gratis att titta och tipsa!)

Dröm

Inatt drömde jag världens mysigaste dröm! Jag drömde att Bönan föddes, och det var en liten tjej, en Line. Hon var hur fin som helst, brunt hår och hög panna som nyfödingar kan ha pga de blivit klämd. En liten söt näsa och Johannes mun. Vackraste jag sett. Drömmen var hur verklig som helst. Det enda overkliga var möjligtvis att jag inte kunde lyfta henne. Hennes huvud var alldeles för ostabilt. Föll framåt när jag försökte stabilisera nacken. När jag vaknade längtade jag ännu mer efter vår böna. <3

Bönans wanties ifrån Cubus






RSS 2.0